Stage vanuit het speciaal onderwijs

ICT Maatwerk bied stage plaatsen voor leerlingen uit het speciaal en/ of praktijkonderwijs. Vanuit school word er hard gewerkt aan een goede werkhouding en sociale vaardigheden. Een stageplek bij ICT Maatwerk biedt de mogelijkheid om vervolgens deze geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Wij bieden de ruimte om fouten te maken, te leren en zo ervaring op te doen binnen een bedrijf. Je werkt in teamverband of individueel. Tijdens je stage evalueren we regelmatig of de gestelde doelen nog actueel zijn. Zowel ervaring opdoen op het gebied van ICT als op sociaal gebied vinden we belangrijk. We dagen je uit om het maximale uit jezelf te halen! Bekijk onze pagina om meer te weten te komen over de werkzaamheden of werkplek.

Het is belangrijk dat leerlingen zich vroegtijdig oriënteren binnen verschillende sectoren. Om zo een goede beroeps keuze kunnen maken richting het einde van de opleiding. Bij ICT Maatwerk kunnen leerlingen ervaren of werken binnen de ICT iets voor hun is. Wij doorlopen bij stagiaires een traject waarbij we stap voor stap kijken welke werkzaamheden bij hun passen. We beginnen met het oriënteren op de verschillende werkzaamheden en zullen gedurende de stage het werk meer specialiseren afhankelijk van het interesse gebied. In overleg met school zullen we leerdoelen opstellen en kijken waar kansen liggen tijdens de stage.

Indien tijdens de stage blijkt dat werken binnen de ICT helemaal aansluit bij de interesse en mogelijkheden van de leerling kan school ook overgaan op een “plaatsing- stage” bij ICT Maatwerk. Dit is ter voorbereiding op uitstroom naar een dagbesteding. Het uiteindelijk doel is het toewerken naar een passende plek in de maatschappij. Daarnaast is directe uitstroom vanuit school natuurlijk ook altijd mogelijk.

stage bij ict maatwerk

Wil je meer weten over hoe de werkplek eruit ziet?