Domeinnaam en beveiligde email

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is eigenlijk uw eigen online adres op het internet, waarmee mensen makkelijk uw website kunnen opzoeken en onthouden. Zo’n domeinnaam is eigenlijk een makkelijk te onthouden unieke naam, welke gekoppeld is aan het IP adres van een server op het internet.

Een domeinnaam check

Om een eigen domeinnaam te registreren, beginnen we met kijken of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Het kan namelijk zijn dat iemand anders deze domeinnaam al geregistreerd heeft. Vaak is het raadzaam om meerdere domeinnaamextensies, ook wel TLD’s genoemd, te checken.
Controleer hier of uw gewenste domeinnaam beschikbaar is.

500 verschillende domeinnamen kopen

Er zijn op dit moment meer dan 500 verschillende extensies. In theorie, kun je dezelfde domeinnaamnaam dus wel 500 keer registreren of kopen met een andere extensie(tld). Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk voor elk doel wel een geschikte domeinnaam met een passende TLD is. Toch zijn bepaalde domeinennamen nog steeds het meest gebruikt en worden deze dagelijks het meest geregistreerd. Denk hierbij aan: .nl, .be, .com, .net, .org, .info, .de, .uk.

Zodra u het gewenste domein hebt gevonden in de check, kunt u ons een bericht sturen. Wij zullen dan direct het domein vastleggen, zodat u eigenaar bent van dat domein. Het kan ook zijn dat de domeinnaamcheck aangeeft dat het domein bezet is, terwijl u zeker weet dat deze van u is. In dat geval staat het domein nog bij een andere provider dan ICT Maatwerk geregistreerd. U kan het domein dan verhuizen naar onze hosting.

Domeinnaam verhuizen

Om een domeinnaam te verhuizen hebben we een verhuistoken nodig. Deze token kunt u opvragen bij uw huidige webhoster. Zodra we de token hebben ontvangen kunnen we beginnen met de verhuizing van je domein. Mocht u daar niet uitkomen dan willen wij natuurlijk altijd helpen met de verhuizing.

Beveiligde e-mail

Domein en SSLEen eigen domein biedt u ook de mogelijkheid om een eigen e-mail aan te maken. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld het e-mailadres naam@uwsite.nl aan te maken. Daarmee maakt u uw e-mail nog persoonlijker en laat  zien dat u graag professioneel overkomt. Via ons gebruiksvriendelijke DirectAdmin controlepaneel kunt u gemakkelijk meerdere e-mailadressen aanmaken. Bij onze e-mail zit ook een volledige webmail omgeving, waardoor u vanaf elke plek op de wereld gemakkelijk uw e-mail kunt gebruiken. Ook kunt u uw e-mail ophalen in alle e-mailprogramma’s, zoals Outlook, Mac mail, iPhone, iPad en Android mail. Met een eigen domein en een persoonlijk eigen e-mailadres, loopt u dus altijd één stap voor op uw concurrenten. Bovendien is de e-mail beveiligd met een SSL-certificaat.