Maatwerk begeleiding Het leerproces is net zo belangrijk als het eindresultaat

ICT stage vanuit het speciaal onderwijs

ICT Maatwerk biedt stage plaatsen voor leerlingen uit het speciaal en/ of praktijkonderwijs. Zo werken we bijvoorbeeld vaak samen met De Brouwerij, maar zeker ook met andere scholen. Vanuit school wordt er hard gewerkt aan een goede werkhouding en sociale vaardigheden. Een ICT stage vanuit het speciaal onderwijs biedt vervolgens de mogelijkheid om deze geleerde vaardigheden bij ICT Maatwerk in de praktijk te brengen. Wij bieden de ruimte om te leren en fouten te maken, om zo ervaring op te doen met het werken binnen een bedrijf. Je werkt in teamverband of individueel. Tijdens je stage evalueren we regelmatig of de gestelde doelen nog actueel zijn. Zowel ervaring opdoen op het gebied van ICT als op sociaal gebied vinden we belangrijk. We dagen je uit om het maximale uit jezelf te halen! Kijk verder op deze website om meer te weten te komen over de werkzaamheden of de werkplek.

Beroepsoriëntatie

Het is belangrijk dat leerlingen zich vroegtijdig oriënteren binnen verschillende sectoren. Om zo een goede beroeps keuze kunnen maken richting het einde van de opleiding. Bij ICT Maatwerk kunnen leerlingen ervaren of werken binnen de ICT iets voor hun is. Wij doorlopen bij stagiaires een traject waarin we stap voor stap kijken welke werkzaamheden bij de leerling passen. We beginnen met het oriënteren op de verschillende werkzaamheden en zullen gedurende de stage het werk meer specialiseren afhankelijk van het interessegebied. In overleg met school zullen we leerdoelen opstellen en kijken waar kansen liggen tijdens de stage.

Uitstroom

Indien tijdens de stage blijkt dat werken binnen de ICT helemaal aansluit bij de interesses en mogelijkheden van de leerling, kan school ook overgaan op een “plaatsingsstage” bij ICT Maatwerk. Dit is een voorbereiding op uitstroom naar een dagbesteding. Met als uiteindelijk doel het toewerken naar een passende plek in de maatschappij. Daarnaast is directe uitstroom vanuit school natuurlijk ook altijd mogelijk.

stage bij ict maatwerk