Het werk

De werkzaamheden worden verricht voor zowel bedrijven als particulieren en lopen uiteen van programmeren en onderhoud aan websites tot grafische vormgeving. De taken worden altijd afgestemd op de doelen, kwaliteiten en interesses die jij hebt. Samen met de begeleiding wordt er gekeken naar de kansen en leerpunten die je kennis kunnen vergroten.

Het werk wordt verdeeld in kleine onderdelen, hierdoor kan de opdracht afgestemd worden op dat wat jij belangrijk vindt. De opdrachten worden uitgezet middels een ticketsysteem, maar er zal altijd een mondelinge toelichting volgen waarin de verwachtingen worden besproken. Vervolgens ga je aan de slag op je eigen tempo en zal de begeleiding je ondersteunen door feedback of tips te geven.

Veelvoorkomende werkzaamheden bij ICT Maatwerk zijn bijvoorbeeld: webdesign, webhosting, vormgeving, onderhoud en fotografie. Ben je geïnteresseerd in een van de zojuist genoemde werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en wie weet kom jij het team van ICT Maatwerk versterken!

Werknemer

Webdesign

We bieden verschillende taken op het gebied van webdesign. We bouwen websites met verschillende opensource CMS systemen zoals: WordPressJoomla en Drupal. Het begint altijd door samen met de klant een plan te maken. Hoe moet de website eruit komen te zien, welke functies zijn er nodig en wat zijn specifieke wensen van de klant die we in het design mee kunnen nemen.

Daarna gaan we over tot het ontwerpen van een grafisch design. Afhankelijk van de wensen gaan we vervolgens over tot het maken van de inhoud en extra functies voor de website. Je werkt samen met collega’s of zelfstandig aan het project. Uiteindelijk vormen de verschillende onderdelen samen een compleet product voor de klant. Gedurende het hele proces krijg je feedback op het werk dat je levert.

Webhosting

Bij ICT Maatwerk hosten we alle websites die we maken zelf. Dit doen we niet op onze locatie, maar op een server in een datacentrum. Wij zorgen ervoor dat de klant zorgeloos zijn website bij ons kan onderbrengen. Ook verzorgen wij updates en onderhoud van websites.

Klanten kunnen verschillende onderhoudspakketten afsluiten, afhankelijk van hun wensen. De klant kan ervoor kiezen om zelf het onderhoud te doen, of het volledig door ons te laten uitvoeren. Bekijk onze webhosting pagina voor meer informatie over de mogelijkheden.

Vormgeving

Op het gebied van vormgeving zijn er verschillende werkzaamheden mogelijk. Wij bieden de klant bijvoorbeeld de mogelijkheid om beeldmateriaal door ons te laten maken. Bijvoorbeeld het maken van een promotiefilm of foto’s van personeel, producten of het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om een huisstijl te laten ontwerpen, waarbij wij nauw samenwerken met een grafisch vormgever.

De werknemers nemen samen met de begeleiding de opdracht door. Hierin worden de wensen en behoeften van de klant ten aanzien van de vormgeving besproken. Gezamenlijk zullen we aan de slag gaan met de opdracht, waarbij we regelmatig de voortgang bespreken. Naast het ontwerpen komt er ook een stukje klantcontact kijken. Na het eerste ontwerp helpen wij de medewerker een voortgangsbericht op te stellen naar de klant.

Onderhoud

Wanneer een website is opgeleverd, is het belangrijk dat er tijdig onderhoud aan de website wordt gepleegd. Denk hierbij aan het uitvoeren van updates, het optimaliseren van de snelheid en vindbaarheid op het web en ondersteuning via e-mail.

Daarom bieden wij verschillende onderhoudspakketten aan, waarin structureel onderhoud terugkeert voor een website. Ook op dit gebied probeert de begeleiding je te ondersteunen in het contact met de klant, denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een e-mail over de gedane werkzaamheden en een kort rapport van de problemen die opgelost zijn.

Meer weten over onze locaties?