Werkzaamheden ICT Maatwerk

De werkzaamheden lopen uiteen van programmeren en onderhoud aan websites tot grafische vormgeving. We verrichten deze werkzaamheden voor zowel bedrijven als particulieren. Jouw taak daarin stemmen we altijd af op de doelen, kwaliteiten en interesses die jij hebt. Samen met de begeleiding kijken we naar die kansen en leerpunten waarmee jij je kennis kan vergroten.

Op je eigen tempo werken en leren

Het werk wordt verdeeld in kleine onderdelen, daardoor kunnen we de opdracht afstemmen op dat wat jij belangrijk vindt. We zetten de opdrachten uit middels email, maar zullen deze altijd mondeling toelichten. In deze toelichting verhelderen we samen de verwachtingen. Vervolgens ga je aan de slag op je eigen tempo. Onze begeleiders ondersteunen je daarbij, door feedback of tips te geven.

Veel voorkomende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld: frontend development, backend development en grafische vormgeving. Ben je geïnteresseerd in een van de zojuist genoemde werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en wie weet kom jij ons team versterken!

Wordpress Sony Vegas Slider revolution HTML Python Photoshop Json Jquery Joomla Javascript Indesign Drupal CSS Brackets Illustrator Bootstrap Angular Adobe premiere Linux MySQL
Maatwerk begeleiding

Front-end development

Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor de zichtbare kant van een applicatie, website of programma. Jij zorgt voor de verbinding tussen het design en applicatie. Je maakt voornamelijk gebruik van de talen: HTML, CSS en Javascript.

Wat doet een front-end developer?

Front-end developers zijn actief op het koppelvlak van techniek en user experience. Als front-end developers ben je bezig met ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van het visuele gedeelte van een applicatie. Daarnaast zou je, je ook bezig met technische aspecten en vraagstukken op het gebied van gebruiksvriendelijkheid (usability) en toegankelijkheid.

Belangrijke vaardigheden als front-end developer

Als front-end developer ben je de schakel tussen klant en programmeur. Een heldere communicatie is hierin belangrijk. Het schrijven van goeie documentatie en overleg met collega's is essentieel. Je bent continue aan het leren om het product zo goed mogelijk op de klant af te stemmen. Als iets niet werkt op de website is het de taak van een front-end developer dat het opgelost wordt. ICT Maatwerk ondersteund je bij het opdoen van deze vaardigheden.

Grafische vormgeving

Als grafisch vormgever vertaal je het idee van de klant naar een tastbaar product. Jij zorgt voor een ontwerp dat volledig afgestemd is om de behoefte en wensen van de klant. Vooral een uniek ontwerp wat de doelgroep aanspreekt is erg belangrijk.

Wat doet een grafisch vormgever?

Als grafisch vormgever maak je ontwerpen zoals een logo, visitekaartje, huisstijl en flyers. Jij zorgt dat het idee van de klant wordt omgezet naar een uniek ontwerp. Je gebruikt hiervoor veelal software zoals: Photoshop, Illustrator en Indesign van Adobe. Ontwerpen maak je in vector formaat, zodat het drukwerk er altijd scherp uitziet.

Belangrijke vaardigheden als grafisch vormgever

Als grafisch vormgever ben je creatief en durf je een uitdagend ontwerp te maken. Je denkt in beelden en zet het verhaal van de klant om in een mooi visueel ontwerp. Het is belangrijk om goed te kunnen luisteren naar de klant en die informatie om te zetten in beeld. De collega's van ICT Maatwerk helpen jou met brainstormen en samen vinden we dat ene unieke ontwerp.

Maatwerk begeleiding Grafisch
Back-end dagbesteding

Back-end development

Als back-end developer ben je verantwoordelijk voor de achterkant van een website, applicatie of programma. back-end developers zijn vaak gespecialiseerd in één of enkele programmeertalen zoals: PHP, Java of Python. Je programmeerd in een IDE naar keuze en plaatst de code direct in een veilige omgeving op één van onze servers.

Wat doet een back-end developer.

Een back-end developer werkt aan het niet zichtbare gedeelte van een applicatie. Veelal bestaat het werk uit drie aspecten namelijk: de database, de server en de applicatie. Jij zorgt voor de verbinding tussen front-end en database. Je zorgt dat inlogportalen werken, functies ingebouwd worden en data verwerkt wordt. Applicaties kunnen bijvoorbeeld een beveiligde mailservice, filesharing of webshop API zijn.

Belangrijke vaardigheden als back-end developer

Nauw overleg met de front-end developers en grafisch vormgevers om de wensen van de klant in concrete technische oplossingen om te zetten. Je test en verbeters en documenteerd bestaande back-end toepassingen. Daarnaast is veiligheid en ecnryptie ook erg belangrijk aspect binnen back-end development. Wij ondersteunen jou om een prachtig product te maken wat aan al deze aspecten voldoet.

Je hoeft geen expert te zijn om bij ICT Maatwerk te komen.

We leren je graag alles vanaf de basis om samen te ontdekken waar je goed in bent.
Heb je nog een vraag? stuur gerust een berichtje

Serverbeheer en webhosting

Als serverbeheerder ben je verantwoordelijk voor onze hostingspakketten en private servers. Je streeft naar een 100% uptime en een zo snel mogelijke server. Je overlegt met de backend developers voor benodigde software zoals Python, NoSQL, SQL of caching layers. Je haalt hiermee het beste uit de server, linux en jezelf!

Wat doet een serverbeheerder.

Als serverbeheerder zorg je voor de installatie en het onderhoud aan onze servers. Je wordt ingeschakeld als de server down gaat en werkt tussendoor aan verbeteringen van het systeem. Kleine verbeteringen en updates zorgen voor een super snelle server om de website of applicatie zo snel mogelijk bij de bezoeker af te leveren. Daarnaast voer je regelmatig updates uit en test je nieuwe software.

Belangrijke vaardigheden als serverbeheerder

Je werkt nauw samen met de back en front-end developers om fouten op te pakken. Je werkt nauwkeurig en zorgt voor een goede documentatie voor je collega's. Je informeerd klanten, in geval van downtime. Dit alles vergt uiteraard een hoop technische kennis waar we je graag in ondersteunen. Kun jij onze setup nog beter maken? Kom dan ons team versterken.

Arbeidsmatige dagbesteding
Hardware reparatie

Hardware montage en demontage

Bij onze afdeling hardware montage en demontage ga je aan de slag met oude hardware. We demonteren en repareren onder andere refurbished Imacs voor LEAPP. Maar ook computers, tablets en mobiele telefoons vallen onder de werkzaamheden. Dit alles wordt gedaan met gecertificeerde software om een hoge kwaliteit en kleine foutmarge te kunnen garanderen.

Werkzaamheden bij hardware montage en demontage.

Hardware zal bij binnekomst ingeboekt worden, waarna we kijken naar de status van het product. Je maakt samen met de begeleiding in inschatting wat er moet gebeuren en zorgt dat de data gecertificeerd gewiped wordt. Onderdelen worden afzonderlijk getest en gekwalificeerd op kwaliteitsnorm A, B of C. Na het testen van afzonderlijke onderdelen zal het product opnieuw monteerd en getest worden. Een compleet product zal opnieuw verkocht worden op de refurbished markt. Zo lever ook jij een deelname aan een circulaire economie!

Belangrijke vaardigheden bij montage

Je werkt nauwkeurig aan een product, waarbij een fijne motoriek goed van pas komt. Je leert alles van de hardware waar je aan werkt om problemen in zowel de hardware als software snel te herkennen. Je test zowel onderdelen als het besturingssysteem middels software, maar een oplossingsgerichte aanpak blijft belangrijk om het probleem te vinden. De tweede lijn controle zal altijd handmatig gebeuren. Samen vinden we het probleem en blazen we nieuw leven in oude techniek.

Benieuwd welke werkzaamheden bij jou passen?

Kom vrijblijvend een dag meedraaien en ervaar het zelf!

Copyright 2021 © ICT Maatwerk B.V.
KvK: 75199238 BTW: NL826089070B01

COVID-19