Informatie voor professionals

ICT Maatwerk is een plek voor iedereen met een grote interesse in ICT. Onze medewerkers willen zich op het gebied van ICT verder ontwikkelen. Daarom bieden we bij onze dagbesteding ICT een breed scala aan ICT diensten: van webdesign tot beeldbewerking.

Een veilige omgeving binnen de ICT

Bij ICT Maatwerk ondersteunen en begeleiden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we middels dagbesteding in de ICT. Daarbij begeleiden we onze clientën op maat, hun persoonlijke doelen staan centraal. Zo helpen we cliënten te werken aan de ontwikkeling van ICT vaardigheden. Maar vaak besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van werknemersvaardigheden of sociale vaardigheden. Dit alles binnen een veilige leeromgeving, waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

ICT is het middel om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren

Op al onze locaties zijn geschoolde en professionele begeleiders werkzaam, met een achtergrond in de zorg. Op deze manier bieden wij onze cliënten de kwalitatief goede begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben. Dit op verschillende gebieden, afhankelijk van hun behoeftes en leerdoelen. Tevens is er voldoende kennis aanwezig van ICT, om cliënten inhoudelijk te kunnen coachen. Onze begeleiders zijn ervaren en gespecialiseerd in het werken met verschillende doelgroepen.

Heeft u een specifieke vraag of casus die u wilt bespreken?

Neem contact op met ons, om de mogelijkheden te bespreken. Vrijblijvend meedraaien is altijd mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wij werken nauw samen met Driestroom om de kwaliteit van zorg te kunnen garanderen. Via de franchise constructie met Driestroom maken wij gebruiken van bewezen methodieken. Wij hebben maandelijks inzet van een gedragskundige om casuïstiek eventuele vraagstukken te bespreken. Middels de "Mijn Plan" systematiek zullen we intern elke 3 maanden een evaluatie houden en elke 6 tot 12 maanden een evaluatie met het netwerk van de deelnemer of de deelnemer zelf. Als franchise van Driestroom zijn wij ISO 9001 gecertifeerd.

Als franchise van Driestroom worden wij ontzorgd in de gehele producere rondom zorgcontractering. De indicatie verloopt via Driestroom en daarmee wordt ook de kwaliteit van zorg gegarandeerd. Daardoor kunnen wij ons volledig richten op de zorg voor onze deelnemers.

Elke deelnemer krijgt bij start een indivdueel plan. Hierin worden doelen, begeleidingsafspraken en benodigde ondersteuning beschreven. Na start volgt er een gewenningsperiode van 6 weken waarin we elkaar beter leren kennen. Na deze periode zal samen met de deelnemer het eerste "Mijn Plan" opgesteld worden. Dit plan wordt door ons en deelnemer ondertekend en zal de leidraad vormen in de verdere ontwikkeling. Na 3 maanden zal een eerste interne evaluatie plaatsvinden waarin evenuteel de doelen bijgesteld kunnen worden. Afhankelijk van de trajectvorm zal na 6 of 12 maanden een externe evaluatie plaatsvinden. Mocht er tussen de evaluaties door blijken dat er doelen zijn die bijgesteld moeten worden zal dat direct samen met de deelnemer gedaan worden.

Ja, dat is zeker mogelijk. Een onderaannemerschap kan worden worden vormgegeven via een onderaannemersovereenkomst of een raamwerkovereenkomst. Wij staan altijd open voor samenwerking met andere zorgaanbieders of initiatieven die de ontwikkeling van de deelnemer voorop stellen. Voor vragen hierover kunt u het beste contact opnemen met Luuk Penninx of Nick Postema. Zij zijn te bereiken op 026-8480167 of per mail: info@ictmaatwerk.com

ICT Maatwerk werkt op basis van WMO, WMO Jeugdwet, WLZ en PGB financiering. Financiering kan ook middels een onderaannemersovereenkomst plaats vinden. Mocht u willen weten of wij aanbesteed zijn binnen uw gemeente kijkt u dan op onze aanbestedingskaart. Mocht uw gemeente er niet tussen zitten neemt u dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Voor vragen hierover kunt u het beste contact opnemen met Luuk Penninx of Nick Postema. Zij zijn te bereiken op 026-8480167 of per mail: info@ictmaatwerk.com

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Mocht u willen weten welke verbindingen er vanuit uw woonplaats naar ICT Maatwerk gaan. Plan dan uw reis via de contactpagina.

Deelnemer aanmelden?

Wanneer een cliënt geïnteresseerd is in het volgen van dagbesteding bij ICT Maatwerk, kan deze altijd vrijblijvend mee komen draaien. Op deze manier ontdekken we gezamenlijk of dagbesteding bij ons het meest passend is. Wanneer deze dag positief wordt ervaren maken we een vervolgafspraak. De cliënt zorgt dat ICT Maatwerk in contact komt met desbetreffende contactpersoon van de gemeente of het Sociaal Wijkteam.

Op voorhand spreken we al over de vorm van indicatie en of er al een indicatie is afgegeven voor de cliënt. Indien de cliënt nog niet over een indicatie beschikt, dient hij of zij deze zelf aan te vragen bij de gemeente. Wanneer de indicatie is afgegeven kunnen we starten met de dagbesteding bij ICT Maatwerk. Samen kijken we naar welke inzet passend is voor de cliënt.

Wilt u graag met ons in contact komen of meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wijkt een traject af van bovenstaande, neem dan ook contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over onze locaties?

Copyright 2024 © ICT Maatwerk B.V.
KvK: 75199238 BTW: NL826089070B01

Uitstroomrapport