Het werk

Bij ICT Maatwerk bieden we een breed aanbod aan ICT werkzaamheden op de dagbesteding. De werkzaamheden worden verricht voor zowel bedrijven als particulieren. Werkzaamheden lopen uit een van programmeren, onderhoud aan websites en grafische vormgeving. De taken worden altijd afgestemd op de interesse’s en kwaliteiten van de cliënten. Samen kijken we naar kansen en leerpunten die de kennis vergroten. Het werk kan zowel individueel als in samenwerkingsverband gebeuren, waarbij we het sociale aspect erg belangrijk vinden.

 

Het werk wordt verdeeld in kleine onderdelen, hierdoor kunnen we de opdrachten afstemmen op de kwaliteiten en leerdoelen van de cliënt. We geven de opdrachten altijd met een mondelinge uitleg en wat er verwacht word, of opdrachten worden doorgestuurd via de e-mail waarin de opdracht staat uitgelegd. Je gaat daarna aan de slag met de opdracht op je eigen tempo. De begeleiding zal met regelmaat je ondersteunen door je feedback of tips te geven. We vinden het leerproces net zo belangrijk als het eindresultaat.

Werknemer

WELKE WERKNEMERSVAARDIGHEDEN WIL JIJ VERGROTEN?

73

WEBDESIGN

86

VORMGEVING

60

KLANTENCONTACT

We bieden verschillende taken op het gebied van webdesign. Allereerst bouwen websites

met verschillende opensource CMS systemen zoals: WordPressJoomla en Drupal. Het begint altijd door samen met de klant een plan te maken hoe we website eruit moet komen te zien. Welke functies er nodig zijn en nemen we wensen van de klant door.

 

Daarna gaan we over tot het ontwerpen van een grafisch design. We bouwen een template speciaal op maat voor de klant. Afhankelijk van de wensen gaan we vervolgens over tot het maken van de inhoud en extra functies voor de website. Je werkt samen met collega’s dan wel zelfstandig aan het project. Naderhand worden de verschillende onderdelen samengevoegd tot een compleet product voor de klant. Je krijgt feedback gedurende het gehele proces op het werk dat je levert. Wij proberen altijd te kijken hoe het de volgende keer nog beter kan.

ICT Maatwerk host alle websites die ze maken zelf. Dit doen we niet op locatie in Arnhem, maar op een server in een datacentrum. Wij zorgen ervoor dat de klant zorgeloos zijn website bij ons kan onderbrengen. Wij verzorgen updates en onderhoud van websites.

Klanten kunnen verschillende onderhoudspakketten afsluiten afhankelijk van hun wensen. De klant kan ervoor kiezen om zelf het onderhoud te doen of het volledig door ons te laten uitvoeren. Bekijk onze webhosting pagina voor meer informatie over de mogelijkheden.

Op het gebied van vormgeving zijn er verschillende mogelijkheden qua werkzaamheden. Wij bieden de klant bijvoorbeeld de mogelijkheid om beeldmateriaal door ons te laten maken. Het maken van een promotiefilm, foto’s van personeel, product of het bedrijf behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om een huisstijl te laten ontwerpen, hierbij werken wij nauw samen met een grafisch vormgever.

 

De werknemers nemen samen met de begeleiding de opdracht door. Hierin worden de wensen en behoeften van de klant ten aanzien van de vormgeving besproken. Gezamenlijk zullen we aan de slag gaan met de opdracht, waarin we regelmatig de voortgang bespreken. Naast het ontwerpen komt er ook een stukje klantcontact kijken. Na het het eerste ontwerp helpen wij de medewerker een voortgangsbericht op te stellen naar de klant.

Wanneer een website is opgeleverd is het belangrijk dat er tijdig onderhoud wordt gepleegd aan de website. Denk hierbij aan het uitvoeren van updates, optimaliseren van snelheid en vindbaarheid op het web en ondersteuning via e-mail.

 

Hiervoor bieden wij verschillende onderhoudspakketten aan waarin structureel onderhoud terugkeert voor een pagina. Ook op dit gebied probeert de begeleiding je te ondersteunen in het contact met de klant, denk hierbij aan het opstellen van een e-mail over de gedane werkzaamheden en een kort rapport van de problemen die opgelost zijn.

ICT Maatwerk biedt op het gebied van fotografie verschillende werkzaamheden aan. Bijvoorbeeld het fotograferen van producten die in een webshop worden geplaatst, het maken van een portretfoto van het personeel alsook het fotograferen van bedrijfsruimten.

 

Na het fotograferen vindt er ook een bewerking van de foto’s in photoshop plaats. Hierin wordt je geleerd waar je in de bewerking rekening mee moet houden en hoe de functies van photoshop werken.

LAATSTE NIEUWS