Het werk

Bij ICT Maatwerk bieden we een breed aanbod aan ICT werkzaamheden aan. Deze worden verricht voor zowel bedrijven als particulieren. Werkzaamheden lopen uiteen van programmeren en onderhoud aan websites tot grafische vormgeving. De taken worden altijd afgestemd op de interesses en kwaliteiten van de cliënten. Samen kijken we naar de kansen en leerpunten die de kennis vergroten. Het werk kan zowel individueel als in samenwerkingsverband gebeuren, waarbij we het sociale aspect erg belangrijk vinden.

 

Het werk wordt verdeeld in kleine onderdelen, hierdoor kunnen we de opdrachten afstemmen op de kwaliteiten en leerdoelen van de cliënt. Bij een opdracht geven we altijd een mondelinge uitleg, de uitleg krijg je daarnaast ook per mail, zodat je deze altijd nog een keer kunt rustig kunt lezen. Daarna ga je aan de slag met de opdracht, uiteraard op je eigen tempo. De begeleiding zal je met regelmaat ondersteunen, door je feedback of tips te geven. We vinden het leerproces namelijk net zo belangrijk als het eindresultaat.

Werknemer

WELKE WERKNEMERSVAARDIGHEDEN WIL JIJ VERGROTEN?

73

WEBDESIGN

86

VORMGEVING

60

KLANTENCONTACT

We bieden verschillende taken op het gebied van webdesign. Allereerst bouwen websites

met verschillende opensource CMS systemen zoals: WordPressJoomla en Drupal. Het begint altijd door samen met de klant een plan te maken. Hoe moet de website eruit komen te zien. Welke functies zijn er nodig. Wat zijn de wensen van de klant.

 

Daarna gaan we over tot het ontwerpen van een grafisch design. We bouwen een template speciaal op maat voor de klant. Afhankelijk van de wensen gaan we vervolgens over tot het maken van de inhoud en extra functies voor de website. Je werkt samen met collega’s of zelfstandig aan het project. Uiteindelijk vormen de verschillende onderdelen samen een compleet product voor de klant. Gedurende het hele proces krijg je feedback op het werk dat je levert. Ook proberen wij altijd te kijken hoe het de volgende keer nog beter kan.

Bij ICT Maatwerk hosten we alle websites die we maken zelf. Dit doen we niet op onze locatie, maar op een server in een datacentrum. Wij zorgen ervoor dat de klant zorgeloos zijn website bij ons kan onderbrengen. Ook verzorgen wij updates en onderhoud van websites.

Klanten kunnen verschillende onderhoudspakketten afsluiten, afhankelijk van hun wensen. De klant kan ervoor kiezen om zelf het onderhoud te doen, of het volledig door ons te laten uitvoeren. Bekijk onze webhosting pagina voor meer informatie over de mogelijkheden.

Op het gebied van vormgeving zijn er verschillende werkzaamheden mogelijk. Wij bieden de klant bijvoorbeeld de mogelijkheid om beeldmateriaal door ons te laten maken. Bijvoorbeeld het maken van een promotiefilm of foto’s van personeel, producten of het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om een huisstijl te laten ontwerpen, waarbij wij nauw samenwerken met een grafisch vormgever.

 

De werknemers nemen samen met de begeleiding de opdracht door. Hierin worden de wensen en behoeften van de klant ten aanzien van de vormgeving besproken. Gezamenlijk zullen we aan de slag gaan met de opdracht, waarbij we regelmatig de voortgang bespreken. Naast het ontwerpen komt er ook een stukje klantcontact kijken. Na het eerste ontwerp helpen wij de medewerker een voortgangsbericht op te stellen naar de klant.

Wanneer een website is opgeleverd, is het belangrijk dat er tijdig onderhoud aan de website wordt gepleegd. Denk hierbij aan het uitvoeren van updates, het optimaliseren van de snelheid en vindbaarheid op het web en ondersteuning via e-mail.

 

Daarom bieden wij verschillende onderhoudspakketten aan, waarin structureel onderhoud terugkeert voor een pagina. Ook op dit gebied probeert de begeleiding je te ondersteunen in het contact met de klant, denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een e-mail over de gedane werkzaamheden en een kort rapport van de problemen die opgelost zijn.

ICT Maatwerk biedt ook verschillende werkzaamheden op het gebied van fotografie aan. Bijvoorbeeld het fotograferen van producten die in een webshop worden geplaatst, het maken van een portretfoto van het personeel of het fotograferen van bedrijfsruimten.

 

Na het fotograferen vindt er ook bewerking van de foto’s in Photoshop plaats. Hierin word je geleerd waar je in de bewerking rekening mee moet houden en hoe de functies van Photoshop werken.

LAATSTE NIEUWS