Maatwerk begeleiding Het leerproces is net zo belangrijk als het eindresultaat

Het werk

De werkzaamheden lopen uiteen van programmeren en onderhoud aan websites tot grafische vormgeving. We verrichten deze voor zowel bedrijven als particulieren. Jouw taak daarin stemmen we altijd af op de doelen, kwaliteiten en interesses die jij hebt. Samen met de begeleiding kijken we naar die kansen en leerpunten waarmee jij je kennis kan vergroten.

Werk afgestemd op jouw doelen

Het werk wordt verdeeld in kleine onderdelen, daardoor kunnen we de opdracht afstemmen op dat wat jij belangrijk vindt. We zetten de opdrachten uit middels een ticketsysteem, maar zullen deze altijd mondeling toelichten. In deze toelichting verhelderen we samen de verwachtingen. Vervolgens ga je aan de slag op je eigen tempo. Onze begeleiders ondersteunen je daarbij, door feedback of tips te geven.

Soorten werkzaamheden

Veel voorkomende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld: webdesign, webhosting, vormgeving, onderhoud aan websites en fotografie. Ben je geïnteresseerd in een van de zojuist genoemde werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en wie weet kom jij ons team versterken!

Werknemer

Webdesign

We bieden verschillende taken op het gebied van webdesign. Zo bouwen we bijvoorbeeld websites met verschillende opensource CMS systemen zoals: WordPressJoomla en Drupal. Zo’n opdracht begint altijd door samen met de klant een plan te maken. Hoe moet de website eruit komen te zien. Welke functies zijn er nodig. Wat voor specifieke wensen heeft de klant. Allemaal dingen die we in het design mee kunnen nemen.

Jouw aandeel telt

Daarna gaan we het grafisch design ontwerpen. Afhankelijk van de wensen maken we vervolgens de inhoud en extra functies voor de website. Je werkt samen met collega’s of zelfstandig aan het project. Uiteindelijk vormen deze diverse onderdelen samen een compleet product voor de klant. Gedurende dit hele proces krijg je feedback op het werk dat je levert.

Webhosting

Bij ICT Maatwerk hosten we alle websites die we maken zelf. Dit doen we niet op onze locatie, maar op een server in een datacentrum. Wij zorgen ervoor dat de klant zorgeloos zijn website bij ons kan onderbrengen. Ook verzorgen wij updates en onderhoud van websites.

Klanten kunnen verschillende onderhoudspakketten afsluiten, afhankelijk van hun wensen. De klant kan ervoor kiezen om zelf het onderhoud te doen, of het volledig door ons te laten uitvoeren. Bekijk onze webhosting pagina voor meer informatie over de mogelijkheden.

Vormgeving

Op het gebied van vormgeving zijn er verschillende werkzaamheden mogelijk. Wij bieden de klant bijvoorbeeld de mogelijkheid om beeldmateriaal door ons te laten maken. Denk dan aan het maken van een promotiefilm of foto’s van het personeel, producten of het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om een huisstijl te laten ontwerpen. Daarbij werken wij nauw samen met een grafisch vormgever.

Van opdracht naar resultaat

De werknemers nemen samen met de begeleiding de opdracht door. Daarbij bespreken we de wensen en behoeften van de klant ten aanzien van de vormgeving. Gezamenlijk gaan we vervolgens aan de slag met de opdracht, waarbij we regelmatig de voortgang bespreken. Naast het ontwerpen komt er ook een stukje klantcontact kijken. Na het eerste ontwerp helpen wij de medewerker een voortgangsbericht op te stellen naar de klant.

Onderhoud

Wanneer een website is opgeleverd, is het belangrijk dat deze tijdig onderhouden wordt. Denk hierbij aan het uitvoeren van updates, het optimaliseren van de snelheid en vindbaarheid op het web en ondersteuning via e-mail.

Daarom bieden wij verschillende onderhoudspakketten aan, waarin structureel onderhoud terugkeert voor een website. Ook op dit gebied ondersteunt de begeleiding je in het contact met de klant. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een e-mail over de gedane werkzaamheden en een kort rapport van de problemen die opgelost zijn.