Timothy over ICT Maatwerk

"Het ‘product’ daarna op een aantal websites van klanten terug zien vond ik echt gaaf. Dat gaf mij wel echt een trots gevoel! "

Timothy

Supportdesk medewerker
25 uur per week.

Wat deed je voor ICT Maatwerk?
Niks, ik zat thuis als werkzoekende. Werk zoeken was geen succes, mede door een knie operatie was het moeilijk voor mij om geschikt werk te vinden. Daardoor ben ik in aanraking gekomen met activerend werk. Hoe ben je met activerend werk in aanraking gekomen? De gemeente verwees mij door naar het werkplein, waar ik in contact kwam met het wijkteam. Daar heb ik meerdere gesprekken gevoerd waarbij ik steeds aangaf graag aan het werk te willen. Ik wilde werkervaring opdoen, het liefst in de ICT. In het verleden heb ik een opleiding APOW (applicatie ontwikkeling) niveau 4 gevolgd en geleerd om te programmeren, deze kennis wilde ik graag up-to-date houden. Op de website activerendwerk.nl kon ik op zoek naar een geschikte plek om de werkervaring op te doen. Toen ik daar ICT Maatwerk zag, wist ik het direct! Dit is de plek voor mij!

Waarom heb je voor ICT Maatwerk gekozen?
ICT Maatwerk bied werkzaamheden aan die ik in mijn opleiding heb geleerd. Waaronder programmeren, php en fronted development. Dit was de perfecte plek voor mij om op mijn tempo werkervaring op te doen. De wijkcoach heeft voor mij het eerste contact gelegd met ICT Maatwerk, waarna een kennismaking volgde met als gevolg dat ik daarna direct een paar dagen mocht meedraaien om te kijken of dit de juiste plek voor mij is.

Hoe begon je bij ICT Maatwerk?
Ik ben begonnen met het schrijven van een contact plug-in voor Wordpress en enkele kleine cosmetische aanpassingen binnen wat websites voor klanten. Ik vond het lastig om weer in het werkritme te komen omdat ik twee jaar werkloos ben geweest. Het prettige van ICT Maatwerk was dat zij mij de ruimte gaven om op mijn eigen tempo te wennen en er geen druk op mij werd gelegd. Op mijn eigen tempo heb ik rustig de dagen kunnen uitbouwen naar volledige werkdagen.

Waar ben je het meest trots op?
Ik heb geheel zelfstandig een plug-in geprogrammeerd. Ondanks wat problemen tijdens het programmeren met o.a. Javascript ben ik er samen met de begeleiding van ICT Maatwerk toch uitgekomen. Dat gaf mij wel echt een trots gevoel! Het ‘product’ daarna op een aantal websites van klanten terug zien vond ik echt gaaf.

Wat vond je het lastigste tijdens het traject?
Ik vond het lastig om op tijd hulp te vragen. Daardoor probeerde ik zelf te zoeken naar een oplossing met als gevolg dat ik wel eens te lang bleef hangen in een opdracht. De begeleiding gaf mij tips en trucs omtrent hulp vragen, waardoor het voor mij gemakkelijker werd om dit te doen.

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?
Door de begeleiding van ICT Maatwerk. Zij werden getipt over de vacature van helpdesk medewerker en kwamen hiermee bij mij. Samen hebben we de vacature doorgenomen en gesolliciteerd waarna ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Het voeren van een ‘normaal’ sollicitatiegesprek vind ik erg lastig, daarom had de begeleiding van ICT Maatwerk voor mij geregeld dat er een informeel gesprek zou plaatsvinden. Dit gesprek was met mij, de begeleiding en Hans van Gestel. Dit hielp mij enorm, ik was minder zenuwachtig, kon gemakkelijk mijn sterke punten laten zien en de begeleiding hielp mij met het benoemen van mijn valkuilen. : Na dit geweldige gesprek, was ik aangenomen! Ik ben begonnen met drie werkdagen per week van 08:30 uur tot 14:00 uur. Gedurende die tijd werkte ik ook nog een dag bij ICT Maatwerk om rustig te kunnen wennen op de nieuwe werkplek. Daardoor kon ik dingen waar ik op mijn werk tegenaan liep, bespreekbaar maken bij ICT Maatwerk. Ook sloot ICT Maatwerk bij mijn functioneringsgesprekken aan. Naarmate de tijd verstreek, ik meer vertrouwd werd op mijn werkplek, werden ook mijn werkdagen bij ICT Maatwerk minder.

Hoe ben je tot een contract gekomen?
Via de gemeente is een loonwaardemeting uitgevoerd en die kwam uit op 75%. In het begin vond ik communicatie via telefoon nog heel erg lastig. Ik ben begonnen met tweedelijns hulp, omdat die iets minder van mijn sociale vaardigheden vereiste. Toen ik na mijn proefperiode, op 19 maart een contract kreeg aangeboden, heb ik die trots met een grote glimlach ondertekend. Soms heb ik nog wel onhandige dingen, maar samen met mijn collega’s komen we hier altijd uit. Ik zou iedereen die geen werk kan vinden of meer ondersteuning nodig heeft aanraden om zo’n traject te volgen. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en ben erg blij dat alles gelukt is en ik een super leuke baan heb, dankzij ICT Maatwerk!

Meer weten over onze locaties?

Copyright 2022 © ICT Maatwerk B.V.
KvK: 75199238 BTW: NL826089070B01

Vacature